Cazuola
Suroviny
- 300 g Brambory
- 100 g Celer bulvový
- 150 g Mrkev kořen
- 50 g Pórek
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 3 g Muškátový oříšek
- 800 g Vepřová uzená plec
- 50 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Víno červené
- 3 dl Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 86 g
- Sodík 2082 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 80.9 mg
- Draslík 476.3 mg
- Vláknina 8779.7 mg
- Vitamín A 8779.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzenou plec namočíme předem na dvě hodiny do studené vody, aby pustilo sůl. Po dvou hodinách slijeme a osušíme utěrkou. Zatím si oloupeme a na proužky nakrájíme mrkev, pórek a zelí, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Na velké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso ze všech stran a vyjmeme na talíř. Na výpeku osmahneme cibuli a prolisovaný česnek, zalijeme vínem a krátce povaříme. Přidáme celer, mrkev, pórek, zelí a maso, opepříme, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, zalijeme vývarem a zakryté necháme dusit na mírném ohni 40 minut. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky, poté je přidáme ke směsi v pánvi a společně dodusíme dalších 40 minut. Podáváme teplé.