Žampióny smažené v pivním trojobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 11 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 366.2 mg
- Vláknina 2446.4 mg
- Vitamín A 2446.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z žampiónů odřízneme nožičky, hlavičky očistíme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
Okapané hlavičky hub potom postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí, a nakonec ve strouhance.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, obalené houby v něm z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme s vařenými bramborami.