Rybí filé s křenem dušené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Křen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 535 mg
  • Vláknina 8649.8 mg
  • Vitamín A 8649.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 144.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme.

  • 2

    Rybí filé omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, kousky ryby na něm prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran, potom je podlijeme pivem s trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.

  • 4

    Měkké filé z pánve vyjmeme, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme nakrájenou cibulí a nastrouhaným křenem.

  • 5

    Šťávu v pánvi zaprášíme moukou, prudce ji osmahneme, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a necháme krátce provařit. Šťávu potom nalijeme na plátky ryby na talířích a podáváme nejlépe s vařenou rýží.

Komentáře k receptu