Rybí filé s křenem dušené na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 19 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 535 mg
- Vláknina 8649.8 mg
- Vitamín A 8649.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 144.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme.
-
2
Rybí filé omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, kousky ryby na něm prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran, potom je podlijeme pivem s trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.
-
4
Měkké filé z pánve vyjmeme, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme nakrájenou cibulí a nastrouhaným křenem.
-
5
Šťávu v pánvi zaprášíme moukou, prudce ji osmahneme, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a necháme krátce provařit. Šťávu potom nalijeme na plátky ryby na talířích a podáváme nejlépe s vařenou rýží.