Lehké lasagne
Suroviny
- 30 g Sýr Parmezán
- 150 g Hovězí maso zadní
- 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 125 g Sýr Cottage
- 310 g Fazole bílé sterilované
- 125 g Sýr Ricotta
- 250 g Lasagne
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 4 kávová lžička Bazalka
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 14 g
- Sodík 463 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 109.4 mg
- Draslík 690.9 mg
- Vláknina 10712 mg
- Vitamín A 10712 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přední hovězí maso bez tuku umeleme, slijeme bílé sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužek česneku, nasekáme čerstvou bazalku a nastrouháme sýr parmezán. Dále si připravíme 4 pláty lasagne.
-
2
Na masovou omáčku ve velké pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem, přidáme mleté hovězí maso a na prudkém ohni vše opékáme, až maso zhnědne.
-
3
Sterilované fazole smícháme s rajským protlakem, rajčaty a cukrem, přidáme 2 lžičky bazalky se sušeným oreganem a vše přimícháme k opečenému masu. Za občasného míchání vše na mírném ohni vaříme asi 15 minut do zhoustnutí.
-
4
Polovinu masové směsi navrstvíme na dno zapékací mísy o rozměrech 25 x 15 cm a přikryjeme 2 pláty lasagne. Rozprostřeme zbylou masovou omáčku, kterou opět pokryjeme těstovinovými pláty. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s vejcem, směs rozprostřeme na vrchní vrstvu lasagne, posypeme strouhaným parmezánem a zbytkem bazalky. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200°C a při této teplotě zapékáme 35-40 minut.
-
5
Když jsou lasagne měkké, rozdělíme pokrm na talíře a servírujeme.