Králík pečený s bůčkem na česneku a pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 52 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 781.3 mg
- Vláknina 1271.8 mg
- Vitamín A 1271.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule a stroužky česneku oloupeme, pokrájíme na plátky.
-
2
Vepřový bůček i králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme. Porce masa osolíme, opepříme, okmínujeme, vložíme do pekáče, přidáme k nim nakrájenou cibuli i česnek, podlijeme pivem a přikryté pečeme ve vyhřáté troubě, až bude maso měkké.
-
3
V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby přiléváme vodu.