Vepřové maso s vejcem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 55 g
- Sodík 761 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 381.4 mg
- Draslík 523.1 mg
- Vláknina 265 mg
- Vitamín A 265 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky potom podlijeme asi 200 ml vody a dusíme doměkka. Než maso změkne, nakrájenou slaninu zpěníme ve vlastní šťávě na pánvi.
-
2
Nakonec orestovanou slaninu zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme na mírném plameni než vejce ztuhnou.
-
3
Vepřové pláty servírujeme teplé tak, že na ně rozdělíme míchaná vejce se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.