Pikantní vepřové maso na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 101.5 mg
- Draslík 437.6 mg
- Vláknina 1447 mg
- Vitamín A 1447 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso, slaninu a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky. Slaninu a cibuli opražíme na oleji. Když je cibulka zpěněná, přisypeme nakrájené vepřové maso, okořeníme solí, pepřem a směs promícháme, zalijeme 500 ml vody a dusíme asi 60 minut, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, pokrm je hotov.
-
2
Maso servírujeme teplé, promíchané s kari kořením, kečupem a posypané strouhaným eidamem.