Pikantní vepřové maso na slanině

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 0.02 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 437.6 mg
  • Vláknina 1447 mg
  • Vitamín A 1447 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso, slaninu a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky. Slaninu a cibuli opražíme na oleji. Když je cibulka zpěněná, přisypeme nakrájené vepřové maso, okořeníme solí, pepřem a směs promícháme, zalijeme 500 ml vody a dusíme asi 60 minut, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, pokrm je hotov.

  • 2

    Maso servírujeme teplé, promíchané s kari kořením, kečupem a posypané strouhaným eidamem.

Komentáře k receptu