Fíky s medem a ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 126.4 mg
- Vláknina 8868 mg
- Vitamín A 8868 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé fíky rozpůlíme, vyskládáme na rošt, vložíme do trouby a při 50°C velmi zvolna pečeme asi 2 hodiny. Fíky částečně zrosolovatí a budou lepkavé. Na krajíčky chleba namažeme ricottu, pokapeme medem a poklademe kousky fíků. Nebo můžeme lepkavé fíky nakrájet nadrobno, smíchat s rozdrobenou ricottou, medem, vymíchat krém a ten potom namazat na chléb nebo topinky.
-
2
Podáváme jako velmi chutnou snídani.