Marinované hovězí maso na špejli
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 200 ml Jogurt nízkotučný
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Hořčice kremžská
- 8 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 8 ks Žampiony čerstvé
- 0.5 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1201 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 2068 mg
- Vláknina 19623.8 mg
- Vitamín A 19623.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu. Nastrouháme velkou nakládanou okurku, prolisujeme 1 stroužek česneku a umeleme pepř. V míse smícháme nízkotučný jogurt s kremžskou hořčicí, suchým sherry, okurkou, česnekem a pepřem.
-
2
Libové hovězí zadní maso očistíme, nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, vložíme do marinády a necháme 60 minut marinovat.
-
3
Mezitím oloupeme 8 malých cibulek, očistíme 8 malých žampionů a na čtverečky nakrájíme půlku červené a půlku zelené papriky, zbavené semen a stopek.
-
4
Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cibulkami, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a na středním plameni na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.
-
5
Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.