Marinované hovězí maso na špejli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 200 ml Jogurt nízkotučný
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 8 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1201 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 2068 mg
  • Vláknina 19623.8 mg
  • Vitamín A 19623.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Nastrouháme velkou nakládanou okurku, prolisujeme 1 stroužek česneku a umeleme pepř. V míse smícháme nízkotučný jogurt s kremžskou hořčicí, suchým sherry, okurkou, česnekem a pepřem.

  • 2

    Libové hovězí zadní maso očistíme, nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, vložíme do marinády a necháme 60 minut marinovat.

  • 3

    Mezitím oloupeme 8 malých cibulek, očistíme 8 malých žampionů a na čtverečky nakrájíme půlku červené a půlku zelené papriky, zbavené semen a stopek.

  • 4

    Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cibulkami, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a na středním plameni na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.

  • 5

    Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.

Komentáře k receptu