Bulharský džuveč
Suroviny
- 600 g Hovězí maso přední
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 10 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Provensálské koření
- 6 stroužek Česnek
- 1 hrnek Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Petržel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 18 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 1732.4 mg
- Vláknina 15855.8 mg
- Vitamín A 15855.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osmažíme nakrájenou cibuli na sádle, nakrájené maso, přidáme česnek a sladkou papriku, sůl a ostatní koření.
-
2
Zalijeme vývarem a dusíme. Když je maso měkké, přidáme brambory nakrájené na kousky, rajčata a papriky, fazolové lusky a tolik vývaru, aby po dovaření zbyla šťáva.
-
3
Posypeme čerstvou petrželkou.