Tvarohový nákyp z rohlíků

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tvaroh konzumní
  • 120 g Cukr krupice
  • 12 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4.5 dl Mléko plnotučné
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Brusinky
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1350 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 268.2 mg
  • Draslík 39.5 mg
  • Vláknina 11214 mg
  • Vitamín A 11214 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1381.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme a plátky dáme do mísy, zalijeme smetanou a mlékem. Hrudkovitý tvaroh dáme do mísy. Přidáme k němu 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr a smetanu. Tvaroh promícháme. Přimícháme omyté a okapané hrozinky a brusinky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do tvarohu.

  • 2

    Zapékací mísu vytřeme máslem. Namočené rohlíky rozdělíme na 3 díly. Umíchaný tvaroh rozdělíme na 2 poloviny. Do mísy poklademe první díl rohlíků, na ně navrstvíme a uhladíme polovinu tvarohu. Na tvaroh poklademe vrstvu rohlíků, na ni rozetřeme druhou polovinu tvarohu a nákyp zakončíme vrstvou rohlíků, na kterou poklademe plátky másla (60 g).

  • 3

    Nákyp dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C dozlatova. Upečený nákyp podáváme teplý.

Komentáře k receptu