Tvarohový nákyp z rohlíků
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Tvaroh konzumní
- 120 g Cukr krupice
- 12 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 4.5 dl Mléko plnotučné
- 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Brusinky
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1350 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 122 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 268.2 mg
- Draslík 39.5 mg
- Vláknina 11214 mg
- Vitamín A 11214 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1381.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme a plátky dáme do mísy, zalijeme smetanou a mlékem. Hrudkovitý tvaroh dáme do mísy. Přidáme k němu 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr a smetanu. Tvaroh promícháme. Přimícháme omyté a okapané hrozinky a brusinky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do tvarohu.
-
2
Zapékací mísu vytřeme máslem. Namočené rohlíky rozdělíme na 3 díly. Umíchaný tvaroh rozdělíme na 2 poloviny. Do mísy poklademe první díl rohlíků, na ně navrstvíme a uhladíme polovinu tvarohu. Na tvaroh poklademe vrstvu rohlíků, na ni rozetřeme druhou polovinu tvarohu a nákyp zakončíme vrstvou rohlíků, na kterou poklademe plátky másla (60 g).
-
3
Nákyp dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C dozlatova. Upečený nákyp podáváme teplý.