Sterilovaný pórek ve slaném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 61 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 0 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 180.1 mg
- Vláknina 3600 mg
- Vitamín A 3600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme mladé výhonky pórku. Očistíme a pokrájíme na kousky o délce cca 5 cm. Vložíme do vody a povaříme do změknutí. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Zalijeme vodou smíchanou se solí a zavíčkujeme.
-
2
Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme, a to při teplotě 90 °C po dobu 20 minut. Uchováme na temném a studeném místě.