Jehněčí kýta s bylinkovou nádivkou
Suroviny
- 1200 g Brambory
- 12 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 80 g Strouhanka
- 1200 g Jehněčí kýta
- 30 g Ančovička - filety
- 60 g Pancetta
- 50 g Oříšky piniové
- 40 g Rozmarýn čerstvý
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 60 g Olivy zelené
- 800 ml Víno červené
- 4 ks Bobkový list
- 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 8 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1335 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 5835 mg
- Draslík 1749.2 mg
- Vláknina 15091.3 mg
- Vitamín A 15091.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru nasypeme oloupaný česnek, bylinky, pancettu, ančovičky a rozmixujeme dohladka. Směs vložíme do misky, přisypeme strouhanku, posekané olivy bez pecek a piniové oříšky. Vymícháme nádivku. Do jehněčí kýty vyřízneme kapsu, kterou napěchujeme nádivkou.
-
2
Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtky, nasypeme po obvodu pekáče, maso pomažeme olejem, osolíme, opepříme, vložíme doprostřed pekáče, přidáme bobkové listy, snítky rozmarýnu, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu a půl. Průběžně podléváme červeným vínem.
-
3
Upečené maso necháme mimo troubu ještě asi 15 minut dojít, poté ho nakrájíme na porce, upravíme na talíře a doplníme bramborami, ze kterých jsme odstranili bobkové listy a rozmarýn.