Želé s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 21 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 343.8 mg
- Vláknina 2616.4 mg
- Vitamín A 2616.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a okapané hroznové víno otrháme, rozkrojíme a pečlivě odstraníme zrníčka. Půlky hrozna rozdělíme do servírovacích misek. Plátky želatiny namočíme do vody a necháme bobtnat. Hroznový džus smícháme s vínem, přidáme vymačkanou želatinu a zahříváme za stálého míchání, až se želatina rozpustí. Poté směsí přelijeme hrozno a necháme v chladničce vychladit.
-
2
Hroznové želé podáváme s ušlehanou smetanou a zaprášíme skořicí.