Želé s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hroznové víno
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 300 ml Džus hroznový
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 8 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 343.8 mg
  • Vláknina 2616.4 mg
  • Vitamín A 2616.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a okapané hroznové víno otrháme, rozkrojíme a pečlivě odstraníme zrníčka. Půlky hrozna rozdělíme do servírovacích misek. Plátky želatiny namočíme do vody a necháme bobtnat. Hroznový džus smícháme s vínem, přidáme vymačkanou želatinu a zahříváme za stálého míchání, až se želatina rozpustí. Poté směsí přelijeme hrozno a necháme v chladničce vychladit.

  • 2

    Hroznové želé podáváme s ušlehanou smetanou a zaprášíme skořicí.

Komentáře k receptu