Dušená pečeně na víně
Suroviny
- 150 g Cibule
- 70 g Máslo čerstvé
- 400 g Rajčata
- 900 g Vepřová pečeně
- 150 ml Víno červené
- 50 ml Voda pitná
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 69 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 183 mg
- Draslík 1056.1 mg
- Vláknina 3959.4 mg
- Vitamín A 3959.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté a osušené maso posypeme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Maso na másle osmažíme ze všech stran, vsypeme cibuli a osmažíme. Maso zalijeme vínem, vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Po chvíli přidáme pokrájená rajčata, tymián a dusíme zhruba 40 minut.
-
3
Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Omáčku propasírujeme, osolíme, opepříme, vmícháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí.
-
4
Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.