Sterilovaný okurkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 21 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 0 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 226.7 mg
- Vláknina 2333.3 mg
- Vitamín A 2333.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nastrouháme na kolečka. Dobře osolíme a necháme stát, dokud nepustí šťávu. Poté vymačkáme a okurky naskládáme do sklenic.
-
2
Zalijeme octem, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 5 minut. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.