Sterilovaný okurkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Okurky
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 21 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 226.7 mg
  • Vláknina 2333.3 mg
  • Vitamín A 2333.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nastrouháme na kolečka. Dobře osolíme a necháme stát, dokud nepustí šťávu. Poté vymačkáme a okurky naskládáme do sklenic.

  • 2

    Zalijeme octem, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 5 minut. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu