Telecí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 48 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 623.9 mg
- Vláknina 1046.3 mg
- Vitamín A 1046.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso opláchneme, osušíme, osolíme a vcelku opečeme na všech stranách na rozehřátém másle. Pro zjemnění chuti šťávy přidáme k masu půlku nerozkrájené cibule a překrojenou půlku mrkve. Poté maso vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 1.5 hodiny.
-
2
Jakmile je maso měkké, vyndáme je ze šťávy, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a povaříme.
-
3
Pečení nakrájíme, zakapeme šťávou a obložíme vařenou zeleninou a bramborami posypanými petrželovou natí. K pečeni lze podat i brambory a zeleninový salát nebo ovocný kompot.