Pohankové sušenky s rozinkami
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Ořechy vlašské
- 3 g Skořice mletá
- 20 g Cukr vanilka
- 20 g Kypřicí prášek do pečiva
- 200 g Cukr moučkový
- 200 g Mouka bezlepková
- 250 g Čokoláda na vaření
- 200 g Vločky pohankové bio
- 1 kávová lžička Kakao
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
- 3 polévková lžíce Rozinky tmavé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 38 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 45.7 mg
- Draslík 374.6 mg
- Vláknina 7795.8 mg
- Vitamín A 7795.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ořechy nasekáme na jemnější kousky, rozinky propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Čokoládu nastrouháme. V hlubší míse smícháme pohankové vločky, bezlepkovou mouku, kypřicí prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu, nasekané ořechy, strouhaný kokos, špetku skořice a lžičku kakaa.
-
2
Vejce a máslo vymícháme do hladké pěny a spolu se sypkými surovinami vymícháme těsto. Z tohoto těsta utvoříme kuličky, které mírně rozmáčkneme do malých placiček. Pokud se nám ruce hodně lepí, namáčíme je ve vodě. Vytvořené placičky rozložíme na plechu, vyloženém pečicím papírem, a placičky pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 170 °C. Upečené placičky necháme vychladnout na plechu, teprve potom je z plechu sundáváme, aby se nám cukroví nepolámalo. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění.