Koblížky s rumem pro celiatiky
Suroviny
- 2 g Sůl
- 500 g Mouka bezlepková
- 2 g Xantanová guma
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.46 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Rum
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 14 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 160.7 mg
- Draslík 21.1 mg
- Vláknina 1038.4 mg
- Vitamín A 1038.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme vzkypět na teplém místě. Žloutky vymícháme s máslem do pěny, kterou ochutíme 2 lžícemi rumu. Smícháním kvásku, mouky a soli s xantanovou gumou získáme těsto, ze kterého vytvarujeme na pomoučeném vále kuličky s důlkem uprostřed. Tyto těstové kuličky necháme na teplém místě vykynout a po vykynutí je osmažíme na oleji z obou stran.
-
2
Hotové koblížky hned po usmažení pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.