Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty
Suroviny
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
- 200 g Sýr Niva (Rokfór)
- 800 g Brokolice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 915 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 49.5 mg
- Draslík 980 mg
- Vláknina 12159.2 mg
- Vitamín A 12159.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 193.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, dáme ji do síta a přelijeme ji vroucí vodou. Očistíme a na plátky pokrájíme česnek. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem a česnek zpěníme. Přidáme brokolici, sušená rajčata, podle chuti osolíme, posypeme pepřem, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Přilijeme 1,5 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10–14 minut. Podušenou brokolici dáme na talíře, posypeme nastrouhaným plísňovým sýrem, petrželkou a podáváme.