Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 800 g Brokolice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 915 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 980 mg
  • Vláknina 12159.2 mg
  • Vitamín A 12159.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 193.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, dáme ji do síta a přelijeme ji vroucí vodou. Očistíme a na plátky pokrájíme česnek. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem a česnek zpěníme. Přidáme brokolici, sušená rajčata, podle chuti osolíme, posypeme pepřem, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Přilijeme 1,5 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10–14 minut. Podušenou brokolici dáme na talíře, posypeme nastrouhaným plísňovým sýrem, petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu