Ticinské rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1177 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 534.5 mg
- Vláknina 9655 mg
- Vitamín A 9655 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, vroucím bujonem a rajčatovým protlakem, promícháme a zakryté necháme na mírném ohni dusit doměkka asi 15 minut. Před podáváním vmícháme bylinkové máslo a strouhaný sýr.