Kachní polévka se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 15 g Ucho Jidášovo
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 0.5 ks Pekingské zelí
  • 1 l Kachní vývar
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 16 mg
  • Vláknina 755 mg
  • Vitamín A 755 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby Jidášovo ucho vložíme do hrnku s vlažnou vodou a necháme je několik hodin nabobtnat. Půlku hlávky pekingského zelí nasekáme na drobné nudličky.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme na něj zelné nudličky a dusíme. Poté k nim přidáme houby Jidášovo ucho a zasypeme kari kořením. Zalijeme kachním vývarem. Vaříme 10 minut, přidáme balzamikový ocet a rýžové víno a zasypeme nadrobno nasekanými lístky koriandru.

Komentáře k receptu