Těstovinový salát s rajčaty a cuketou
Suroviny
- 100 g Cibule
- 250 g Cuketa
- 300 g Lilek
- 150 g Rajčata
- 80 g Paprika zelená
- 80 g Paprika červená
- 230 g Těstoviny Fusilli
- 30 ml Olej olivový
- 50 ml Olej slunečnicový
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 23 g
- Sodík 768 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 550.1 mg
- Vláknina 13639.6 mg
- Vitamín A 13639.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.9 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný lilek nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme ho půl hodiny stranou, aby pustil šťávu. Poté lilek opláchneme, rozkrájíme na silnější nudličky a necháme okapat.
-
2
Zálivku připravíme promícháním oleje s octem, hořčicí, solí a pepřem.
-
3
Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na proužky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
4
Na slunečnicovém oleji zpěníme cibuli, přidáme lilek, papriky, cuketu, česnek a rajčata. Za stálého míchání na mírném plameni smažíme. Směs osolíme a opepříme a po 20 minutách odstavíme a necháme vychladnout.
-
5
V mezičase vložíme do vroucí osolené vody s olejem těstoviny a uvaříme je na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
6
Ve velké míse promícháme vychladlé těstoviny se směsí zeleniny a zálivkou. Salát před podáváním necháme vychladit.