Drůbeží vývar s šunkovými ravioly
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Šunka uzená
- 230 g Mouka pšeničná hladká
- 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 705 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 60.6 mg
- Vláknina 175.7 mg
- Vitamín A 175.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a 2 vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou asi půl hodiny odpočinout. Šunku nakrájíme na tenké nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Z odpočinutého těsta vyválíme tenkou placku, ze které vykrájíme čtverce. Na čtverce rozdělíme šunku a máslo. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným zbylým vejcem, čtverce přehneme a jejich okraje přitiskneme k sobě.
-
3
Drůbeží vývar ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, přivedeme k varu a poté do něj vkládáme ravioly. Vaříme zhruba 5 minut. Poté polévku zjemníme smetanou a ochutíme nasekanou petrželovou natí.