Myslivecká polévka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Houby čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Bujón hovězí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 1.5 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 60114 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 1535.1 mg
  • Vláknina 6742.3 mg
  • Vitamín A 6742.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé houby očistíme, jejich hlavičky oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hrubší plátky.

  • 2

    Očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme houby, promícháme a vydusíme je z vlastní šťávy. Poté přilijeme hovězí bujón a polévku přivedeme k varu. Poté zmírníme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.

  • 3

    Mezitím si v pánvi připravíme jíšku - rozpustíme máslo, přimícháme k němu mouku a usmažíme si světlou jíšku. Přidáme k ní sladkou mletou papriku, znovu promícháme a hned přidáme do polévky. Očistíme a utřeme stroužky česneku s 0.5 lžičkou soli. Polévku dochutíme majoránkou, česnekem a pepřem. Omyjeme kerblík, drobně ho pokrájíme a rozdělíme do talířů. Přelijeme ho polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu