Myslivecká polévka s houbami
Suroviny
- 300 g Houby čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Bujón hovězí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 1.5 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 27 g
- Sodík 60114 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 1535.1 mg
- Vláknina 6742.3 mg
- Vitamín A 6742.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé houby očistíme, jejich hlavičky oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hrubší plátky.
-
2
Očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme houby, promícháme a vydusíme je z vlastní šťávy. Poté přilijeme hovězí bujón a polévku přivedeme k varu. Poté zmírníme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
-
3
Mezitím si v pánvi připravíme jíšku - rozpustíme máslo, přimícháme k němu mouku a usmažíme si světlou jíšku. Přidáme k ní sladkou mletou papriku, znovu promícháme a hned přidáme do polévky. Očistíme a utřeme stroužky česneku s 0.5 lžičkou soli. Polévku dochutíme majoránkou, česnekem a pepřem. Omyjeme kerblík, drobně ho pokrájíme a rozdělíme do talířů. Přelijeme ho polévkou a podáváme.