Rizoto s pestem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 70 g Máslo čerstvé
- 120 g Sýr Parmezán
- 80 g Sýr Parmezán
- 8 g Sůl
- 4 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Bazalka
- 80 g Celer řapíkatý
- 400 g Rýže Arborio
- 70 g Oříšky piniové
- 25 g Olej olivový extra panenský
- 80 g Olej olivový extra panenský
- 1000 ml Vývar slepičí
- 200 ml Martini bianco
- 2 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1872 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 220.2 mg
- Vláknina 3980 mg
- Vitamín A 3980 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rizoto: Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
-
2
Pesto: Do mixéru nasypeme piniové oříšky, přidáme česnek, sůl, pepř, lístky bazalky a rozmixujeme. Nakonec přimícháme panenský olej a strouhaný permezán.
-
3
Na talířích vytvoříme kopečky rizota a přelijeme je pestem.