Horský nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Pšeničná krupice
  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 346.8 mg
  • Draslík 80.3 mg
  • Vláknina 1752 mg
  • Vitamín A 1752 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko svaříme s máslem a solí, za stálého míchání vsypeme krupici a uvaříme řidší kaši. Přidáme nastrouhaný sýr a na mírném ohni vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Odstavíme a do téměř vychladlé hmoty vmícháme žloutky, muškátový oříšek a nakonec sníh z bílků. Nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.

Komentáře k receptu