Pstruh s pomerančovou marinádou
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 20 g Tymián čerstvý
- 50 g Oříšky piniové
- 20 g Máta
- 40 ml Sherry brandy
- 1 ks Citrony
- 3 ks Pomeranče
- 2 ks Pstruh
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 27 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1453.4 mg
- Vláknina 13112.5 mg
- Vitamín A 13112.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 133.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy omyjeme a rozkrájíme na plátky. Plátky osolíme, opepříme a v misce obalíme v mouce. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku a tymián posekáme nadrobno.
-
2
Připravíme pánev, na které rozpálíme olej. Vložíme na něj plátky pstruhů a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ryby vyndáme z pánve a přilijeme na ni zbývající olej a nasekaný česnek, polovinu petrželky a tymián. Všechno orestujeme. Z jednoho pomeranče a jednoho citronu vymačkáme šťávu a přilijeme ji na pánev. Vlijeme na ni také sherry a balzamikový ocet. Pět minut povaříme a pak osolíme a opepříme.
-
3
Plátky z pstruhů vložíme do větší nádoby a zalijeme na pánvi udělanou marinádou. Necháme minimálně jeden den marinovat.
-
4
Ze zbylých dvou pomerančů okrájíme slupku tak, abychom se dostali až na čistou dužinu. Pak pomeranče rozkrájíme na příčné plátky. Mezi plátky ryb vkládáme plátky pomerančů.
-
5
Nasucho opražíme nasekané piniové oříšky a před servírováním jimi posypeme ryby. Nakonec ještě pstruhy zasypeme zbylou petrželkou, kterou jsme nasekali nadrobno, a mátou.