Pstruh s pomerančovou marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 50 g Oříšky piniové
  • 20 g Máta
  • 40 ml Sherry brandy
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Pomeranče
  • 2 ks Pstruh
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1453.4 mg
  • Vláknina 13112.5 mg
  • Vitamín A 13112.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy omyjeme a rozkrájíme na plátky. Plátky osolíme, opepříme a v misce obalíme v mouce. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku a tymián posekáme nadrobno.

  • 2

    Připravíme pánev, na které rozpálíme olej. Vložíme na něj plátky pstruhů a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ryby vyndáme z pánve a přilijeme na ni zbývající olej a nasekaný česnek, polovinu petrželky a tymián. Všechno orestujeme. Z jednoho pomeranče a jednoho citronu vymačkáme šťávu a přilijeme ji na pánev. Vlijeme na ni také sherry a balzamikový ocet. Pět minut povaříme a pak osolíme a opepříme.

  • 3

    Plátky z pstruhů vložíme do větší nádoby a zalijeme na pánvi udělanou marinádou. Necháme minimálně jeden den marinovat.

  • 4

    Ze zbylých dvou pomerančů okrájíme slupku tak, abychom se dostali až na čistou dužinu. Pak pomeranče rozkrájíme na příčné plátky. Mezi plátky ryb vkládáme plátky pomerančů.

  • 5

    Nasucho opražíme nasekané piniové oříšky a před servírováním jimi posypeme ryby. Nakonec ještě pstruhy zasypeme zbylou petrželkou, kterou jsme nasekali nadrobno, a mátou.

Komentáře k receptu