Cizrna pečená v římském hrnci
Suroviny
- 80 g Cibule
- 200 g Cuketa
- 100 g Mrkev kořen
- 200 g Rajčata
- 500 g Cizrna
- 80 ml Olej olivový
- 125 ml Rajčatová šťáva
- 100 ml Ouzo - Metaxa Brandy
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 65 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 291.8 mg
- Vláknina 3957.8 mg
- Vitamín A 3957.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cizrnu propláchneme, necháme okapat a vaříme ve vodě zhruba půl hodiny, poté cizrnu scedíme a vložíme do římského hrnce.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, mrkví a cuketou. Když je zelenina osmažená, stáhneme ji z plamene, přilijeme ouzo, vmícháme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl, pepř a rozmarýn. Vše dobře promícháme, vlijeme na cizrnu spolu s vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 40 minut.