Cizrna pečená v římském hrnci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 200 g Cuketa
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Rajčata
  • 500 g Cizrna
  • 80 ml Olej olivový
  • 125 ml Rajčatová šťáva
  • 100 ml Ouzo - Metaxa Brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 291.8 mg
  • Vláknina 3957.8 mg
  • Vitamín A 3957.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cizrnu propláchneme, necháme okapat a vaříme ve vodě zhruba půl hodiny, poté cizrnu scedíme a vložíme do římského hrnce.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, mrkví a cuketou. Když je zelenina osmažená, stáhneme ji z plamene, přilijeme ouzo, vmícháme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl, pepř a rozmarýn. Vše dobře promícháme, vlijeme na cizrnu spolu s vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu