Fazole dušené se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 22 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 261.4 mg
- Vláknina 6496.3 mg
- Vitamín A 6496.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme přes noc do vody. Cibuli nakrájíme nahrubo, očištěnou mrkev a celerové výhonky nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Namočené fazole vaříme ve vodě, v níž byly namočené. Necháme je přejít varem, vodu slijeme, zalijeme čistou vodou a dál vaříme. Po půl hodině k fazolím přimícháme rajčata, mrkev, celerové výhonky, cibuli, kterou jsme zpěnili na oleji, rajčatové pyré, sůl, pepř a dusíme, až jsou fazole měkké.