Dušená zelenina pečená s rajčaty
Suroviny
- 150 g Brambory
- 80 g Cibule
- 300 g Cuketa
- 300 g Lilek
- 600 g Rajčata
- 60 ml Olej olivový
- 120 ml Rajčatová šťáva
- 250 ml Vývar zeleninový
- 80 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 39 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 1219.1 mg
- Vláknina 16972.2 mg
- Vitamín A 16972.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.5 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěné lilky, cukety a brambory nakrájíme na kostičky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, polovinu rajčat oloupeme a nakrájíme nadrobno, zbylá rajčata nakrájíme na silné plátky. Kopr nasekáme nadrobno.
-
2
Na slunečnicovém oleji zpěníme cibuli, vmícháme lilek, cuketu, papriku a brambory a několik minut dusíme. Na závěr přidáme nadrobno pokrájená rajčata, kopr, sůl a pepř. Směs navrstvíme do pekáče, přelijeme vývarem, rajčatovou šťávou, olivovým olejem a překryjeme plátky rajčat a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 50 minut.