Zelenina zapečená s fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Rajčata
  • 500 g Sýr Feta
  • 60 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 125.6 mg
  • Vláknina 1876.3 mg
  • Vitamín A 1876.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajče nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, sýr nakrájíme na plátky.

  • 2

    Sýrem vyložíme dno zapékací mísy, překryjeme rajčetem a paprikami. Směs zakapeme olejem a ochutíme oreganem a pepřem. Zhruba čtvrt hodiny zapékáme v troubě předehřáté na 200°C a podáváme horké.

Komentáře k receptu