Fettuccine s prosecco omáčkou
Suroviny
- 2 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 100 g Rukola
- 250 g Těstoviny Fettuccine
- 2 g Pepř růžový celý
- 500 g Mušle svatojakubské
- 300 g Smetana zakysaná 14%
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 0.25 l Víno šumivé (sekt)
- 4 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Kaviár
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 44 g
- Sodík 915 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 140.7 mg
- Draslík 1051.4 mg
- Vláknina 8800 mg
- Vitamín A 8800 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 813.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme na pánev pomalu rozpustit 3 polévkové lžíce másla a mezitím si oloupeme česnek a šalotku. Česnek prolisujeme, šalotku jemně nasekáme a krátce spolu podusíme na pánvi s rozpuštěným máslem. Zalijme šumivým vínem proseccem a po rychlém odpaření zalijeme omáčku smetanou, pomalu vaříme asi 10 minut.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme těstoviny a vaříme dle návodu na skus. Po uvaření slijeme přes síto a necháme krátce vykapat.
-
3
Nastrouháme trochu kůry z omyté limetky (chemicky neošetřené)a vymačkáme šťávu, kterou nalijeme do prolisované omáčky. Dochutíme solí a pepřem.
-
4
Po přebrání rukolu pečlivě omyjeme, vytřepeme co nejvíc vody a natrháme na malé kousky. Maso ze svatojakubských mušlí omyjeme pod proudem vody za použití síta a co nejvíce okapeme nebo osušíme ubrouskem. Na pánvi přepustíme 2 polévkové lžíce másla a opečeme mušle po všech stranách. Následně vložíme do omáčky a necháme asi tři minuty působit.
-
5
Slité těstoviny upravíme spolu s omáčkou na nahřátých talířích a ozdobíme rukolou, hrubě rozdrceným růžovým pepřem, proužky limetkové kůry a kaviárem.