Fettuccine s prosecco omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Rukola
  • 250 g Těstoviny Fettuccine
  • 2 g Pepř růžový celý
  • 500 g Mušle svatojakubské
  • 300 g Smetana zakysaná 14%
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno šumivé (sekt)
  • 4 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Kaviár
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 918 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 915 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 1051.4 mg
  • Vláknina 8800 mg
  • Vitamín A 8800 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 813.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme na pánev pomalu rozpustit 3 polévkové lžíce másla a mezitím si oloupeme česnek a šalotku. Česnek prolisujeme, šalotku jemně nasekáme a krátce spolu podusíme na pánvi s rozpuštěným máslem. Zalijme šumivým vínem proseccem a po rychlém odpaření zalijeme omáčku smetanou, pomalu vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme těstoviny a vaříme dle návodu na skus. Po uvaření slijeme přes síto a necháme krátce vykapat.

  • 3

    Nastrouháme trochu kůry z omyté limetky (chemicky neošetřené)a vymačkáme šťávu, kterou nalijeme do prolisované omáčky. Dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Po přebrání rukolu pečlivě omyjeme, vytřepeme co nejvíc vody a natrháme na malé kousky. Maso ze svatojakubských mušlí omyjeme pod proudem vody za použití síta a co nejvíce okapeme nebo osušíme ubrouskem. Na pánvi přepustíme 2 polévkové lžíce másla a opečeme mušle po všech stranách. Následně vložíme do omáčky a necháme asi tři minuty působit.

  • 5

    Slité těstoviny upravíme spolu s omáčkou na nahřátých talířích a ozdobíme rukolou, hrubě rozdrceným růžovým pepřem, proužky limetkové kůry a kaviárem.

Komentáře k receptu