Polévka Alsacienne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1097 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 37.1 mg
- Draslík 1221.7 mg
- Vláknina 3676.5 mg
- Vitamín A 3676.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí pokrájíme na tenké proužky, oloupané brambory nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Do hrnce dáme rozškvařit malé kostičky slaniny, přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Potom přidáme nakrájené zelí a brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem z kostí.
-
3
Na mírném ohni vaříme 1 hodinu, nakonec zjemníme smetanou a podáváme.