Polévka Alsacienne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Brambory
  • 125 g Slanina vepřová
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1097 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 37.1 mg
  • Draslík 1221.7 mg
  • Vláknina 3676.5 mg
  • Vitamín A 3676.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí pokrájíme na tenké proužky, oloupané brambory nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Do hrnce dáme rozškvařit malé kostičky slaniny, přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Potom přidáme nakrájené zelí a brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem z kostí.

  • 3

    Na mírném ohni vaříme 1 hodinu, nakonec zjemníme smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu