Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa
Suroviny
- 300 g Kančí maso
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Okurky
- 200 g Salát hlávkový
- 50 g Slanina vepřová
- 60 g Strouhanka
- 250 g Vepřový bok
- 200 g Lečo sterilované
- 300 g Majonéza
- 200 g Hrášek mražený
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika červená
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 10 ks Ředkvička
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Kapie
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Nové koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 5 dl Víno bílé
- 3 dl Voda pitná
- 0.1 dl Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1051 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 84 g
- Sodík 942 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 571.2 mg
- Vláknina 6343.4 mg
- Vitamín A 6343.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček a kančí maso (na guláš) dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme cibule, rozkrájíme je na poloviny. Maso i cibuli a rozkrájenou uzenou slaninu pomeleme na masovém strojku a dáme do větší mísy. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, chilli, nové koření, červenou papriku, majoránku, vejce, strouhanku a směs dobře promícháme.
-
2
Utvoříme karbanátky o průměru asi 6-7 cm, které obalíme v hladké mouce.
-
3
V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a karbanátky smažíme z každé strany po 3-4 minutách dozlatova. Osmažené odkládáme do rendlíku tak, že je poskládáme těsně vedle sebe, přilijeme 2-3 dl vody, zakryjeme poklicí a dusíme je 15 minut. Poté karbanátky vyjmeme ze zbývající šťávy, rozložíme je na tác a necháme vychladnout.
-
4
Připravíme marinádu. V kastrolku přivedeme k varu 3 dl vody ve které 1-2 minuty povaříme mražený zelený hrášek. povařený scedíme a necháme okapat. Sladkokyselé nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky. 200 g sterilovaného leča scedíme z nálevu a dáme do mísy. Přidáme k němu majonézu Hellmans, okurky, hrášek, 0.5 dl nálevu z okurek (lák), vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Poté přilijeme 5 dl bílého vína, důkladně promícháme a marinádou zalijeme usmažené karbanátky. Zakryjeme je a odložíme do chladničky minimálně na 10-12 hodin.
-
5
Omyjeme hlávkový salát a ředkvičky, které ozdobně pokrájíme. Červené nakládané kápie nakrájíme na proužky.
-
6
Druhý den karbanátky podáváme na míse, obložené listy salátu, ředkvičkami a kápií.