Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 40 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 171.5 mg
- Draslík 522.9 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na maso rozprostřeme plátky sýru, kolečka salámu a proužky kapií. Plátky masa přeložíme, okraje rozklepeme a zajistíme proti rozevření párátky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, řízky v něm z obou stran prudce osmahneme, pak přilijeme pivo a dusíme je pod pokličkou doměkka. V průběhu dušení maso obrátíme a přelijeme šťávou, podle potřeby přilijeme pivo nebo vodu.
-
3
Upečené maso vyjmeme a do výpeku přimícháme máslo.
-
4
Pražské plněné řízky podáváme přelité šťávou.