Telecí ze Strážného
Suroviny
- 200 g Salát ledový
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Celer bulvový
- 3 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 5 ks Okurky nakládané
- 5 ks Rajčata
- 10 ks Ředkvička
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Česnek
- 100 ks Ředkev bílá
- 1 ks Petržel kudrnka
- 2 l Voda pitná
- 0.35 dl Olej slunečnicový
- 1.4 kg Telecí kýta
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 6 polévková lžíce Strouhanka
- 6 polévková lžíce Pepř 4 barev
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 19 g
- Sodík 5155 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 218.4 mg
- Draslík 6212 mg
- Vláknina 67331.6 mg
- Vitamín A 67331.6 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 499.8 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z telecí nohy špalíček masa (1.4 kg) odblaníme, omyjeme a vložíme do vody se solí vařit. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel. Oloupeme cibule, česnek a vše přidáme k masu. Vaříme doměkka asi 60 minut.
-
2
Očistíme a omyjeme bílé ředkvičky (pálivé), červené ředkvičky, listy salátu, rajčata a petržel kudrnku.
-
3
Celý uvařený špalíček masa posypeme silně pepřem 4 barev, osolíme, obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Ve velké pánvi rozehřejeme na správnou teplotu olej a maso osmažíme z každé strany dozlatova.
-
4
Usmažené maso položíme na velkou mísu, ozdobíme pokrájenými sladkokyselými okurkami, bílými a červenými ředkvičkami, rajčaty, petrželkou, listy salátu a podáváme.