Uzené maso dušené v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 31 g
- Sodík 2775 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 94 mg
- Draslík 1016.4 mg
- Vláknina 5320 mg
- Vitamín A 5320 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso (nejlépe prorostlý bůček) omyjeme, pokrájíme na kusy, dáme do většího hrnce, přidáme k němu kysané zelí a přilijeme vodu. Dusíme pod poklicí přibližně 90 minut.
-
2
Když je maso měkké, přebytečnou vodu scedíme, rozdělíme porce masa se zelím na talíře a podáváme.