Teplá mléčná omáčka s křenem a rohlíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 5 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 14.2 mg
- Draslík 80.8 mg
- Vláknina 1990.5 mg
- Vitamín A 1990.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlík pokrájíme na kostičky, dáme do rendlíku a zalijeme mlékem. Kostičky necháme nabobtnat, v mléce je povaříme a kvedlačkou rozmělníme.
-
2
Křen oloupeme, jemně nastrouháme a přimícháme do mléka. Vaříme pomalu 2-3 minuty a rendlík s omáčkou odstavíme z plotny. Omáčku podle chuti osladíme, osolíme a nakonec přimícháme 1-2 lžíce zakysané husté smetany. Omáčku podáváme teplou.