Teplá mléčná omáčka s křenem a rohlíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 3 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 6 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 14.2 mg
  • Draslík 80.8 mg
  • Vláknina 1990.5 mg
  • Vitamín A 1990.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlík pokrájíme na kostičky, dáme do rendlíku a zalijeme mlékem. Kostičky necháme nabobtnat, v mléce je povaříme a kvedlačkou rozmělníme.

  • 2

    Křen oloupeme, jemně nastrouháme a přimícháme do mléka. Vaříme pomalu 2-3 minuty a rendlík s omáčkou odstavíme z plotny. Omáčku podle chuti osladíme, osolíme a nakonec přimícháme 1-2 lžíce zakysané husté smetany. Omáčku podáváme teplou.

Komentáře k receptu