Grilovná krutí roláda
Suroviny
- 400 g Krůtí maso
- 50 g Strouhanka
- 50 g Oříšky piniové
- 40 ml Máslo čerstvé
- 500 ml Víno červené
- 750 ml Voda pitná
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 48 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 625.2 mg
- Vláknina 3082 mg
- Vitamín A 3082 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián, worcester a nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
-
2
V míse smícháme suroviny na nádivku. Strouhanku, pokrájenou cibuli, oříšky, hrozinky, máslo a dvě lžíce vytvořené marinády pořádně promícháme do směsi.
-
3
Krutí prsa nařízneme, abychom je mohli vyplnit nádivkou. Následně trochu poklepeme, aby bylo maso všude stejně vysoké. Nádivku pomalu plníme do kapsy v masu. Konce roládu nakonec zajístíme kovovými jehlami. Maso potřeme důkladně marinádou.
-
4
Gril rozehřejeme na střední teplotu, rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 40 až 50 minut. Během pečení maso pravidelně potíráme marinádou.
-
5
Podáváme teplé.