Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 32 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 684.2 mg
- Vláknina 3767.8 mg
- Vitamín A 3767.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a česnekem, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
-
2
Vepřové maso omyjeme, naporcujeme na plátky, osušíme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
-
3
Pórky omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
4
Plátky masa vyjmeme z marinády a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu, přidáme nakrájený pórek a pod pokličkou ho 10 minut dusíme na mírném ohni.
-
5
Měkké plátky masa rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.