Dušené dršťky na víně s parmazánem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 800 g Dršťky syrové
  • 220 ml Víno červené
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Bobkový list
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 246 mg
  • Draslík 306.2 mg
  • Vláknina 2075 mg
  • Vitamín A 2075 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vyprané dršťky vymneme v soli, propláchneme, cibuli nakrájíme nadrobno, citronovou kůru a parmazán nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Dršťky půl hodiny vaříme v 1 l vroucí vody, následně vodu slijeme, dršťky zalijeme studenou vodou a vaříme zhruba dvě hodiny. Uvařené dršťky přecedíme a nakrájíme na tenčí nudličky.

  • 3

    Cibuli zpěníme na oleji, přimícháme rajčatový protlak, mouku a osmažíme. Poté zředíme vínem a vývarem. Vmícháme dršťky, přidáme bobkový list, pepř, citronovou kůru a na mírném plameni povaříme.

  • 4

    Dršťky podáváme posypané parmazánem a petrželovou natí.

Komentáře k receptu