Dušené dršťky na víně s parmazánem
Suroviny
- 200 g Cibule
- 800 g Dršťky syrové
- 220 ml Víno červené
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Bobkový list
- 2.5 l Voda pitná
- 1 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1296 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 246 mg
- Draslík 306.2 mg
- Vláknina 2075 mg
- Vitamín A 2075 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vyprané dršťky vymneme v soli, propláchneme, cibuli nakrájíme nadrobno, citronovou kůru a parmazán nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Dršťky půl hodiny vaříme v 1 l vroucí vody, následně vodu slijeme, dršťky zalijeme studenou vodou a vaříme zhruba dvě hodiny. Uvařené dršťky přecedíme a nakrájíme na tenčí nudličky.
-
3
Cibuli zpěníme na oleji, přimícháme rajčatový protlak, mouku a osmažíme. Poté zředíme vínem a vývarem. Vmícháme dršťky, přidáme bobkový list, pepř, citronovou kůru a na mírném plameni povaříme.
-
4
Dršťky podáváme posypané parmazánem a petrželovou natí.