Pečený králík se smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 350 g Cibule
  • 350 g Slanina vepřová
  • 350 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 350 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 kg Králík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1277 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 1558 mg
  • Bílkoviny 102 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 382.6 mg
  • Draslík 1161.6 mg
  • Vláknina 2527 mg
  • Vitamín A 2527 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a posypeme kmínem. Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli nakrájíme na kolečka. Porce králíka vložíme do pekáče, zasypeme cibulí a pod přikrytím necháme přes noc marinovat. Poté zalijeme vývarem a v troubě předehřáté na 180 °C pod poklicí pečeme asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso obracíme a přeléváme vývarem.

  • 2

    Upečeného králíka přelijeme smetanou a bez poklice zapečeme.

Komentáře k receptu