Pečený králík se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1277 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 82 g
- Sodík 1558 mg
- Bílkoviny 102 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 382.6 mg
- Draslík 1161.6 mg
- Vláknina 2527 mg
- Vitamín A 2527 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a posypeme kmínem. Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli nakrájíme na kolečka. Porce králíka vložíme do pekáče, zasypeme cibulí a pod přikrytím necháme přes noc marinovat. Poté zalijeme vývarem a v troubě předehřáté na 180 °C pod poklicí pečeme asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso obracíme a přeléváme vývarem.
-
2
Upečeného králíka přelijeme smetanou a bez poklice zapečeme.