Salát z ovesných vloček s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 20 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 34.7 mg
- Draslík 200.9 mg
- Vláknina 11470.7 mg
- Vitamín A 11470.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky necháme přes noc namočené ve vodě s citronovou šťávou.
-
2
Jablka oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme.
-
3
Namočené vločky v případě potřeby scedíme, v míse je smícháme s nastrouhanými jablky a zakysanou smetanou, podle chuti přidáme med.
-
4
Vločkový salát rozdělíme do misek, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.