Zapečený pórek s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 77.3 mg
  • Draslík 457.7 mg
  • Vláknina 10341.2 mg
  • Vitamín A 10341.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka dobře omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Plátky pórku a jablek slupkou nahoru střídavě naskládáme do vymaštěné kulaté žáruvzdorné mísy.

  • 3

    Smetanu rozšleháme v misce s vajíčkem, dochutíme majoránkou, pepřem a solí a nalijeme na pórek s jablky. Směs v míse ještě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Zapékací mísu přikryjeme alobalem a pórek a jablky pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě dalších 15 minut, až má sýr zlatavou barvu.

Komentáře k receptu