Zapečený pórek s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 9 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 77.3 mg
- Draslík 457.7 mg
- Vláknina 10341.2 mg
- Vitamín A 10341.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka dobře omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky.
-
2
Plátky pórku a jablek slupkou nahoru střídavě naskládáme do vymaštěné kulaté žáruvzdorné mísy.
-
3
Smetanu rozšleháme v misce s vajíčkem, dochutíme majoránkou, pepřem a solí a nalijeme na pórek s jablky. Směs v míse ještě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
-
4
Zapékací mísu přikryjeme alobalem a pórek a jablky pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě dalších 15 minut, až má sýr zlatavou barvu.