Povidla z borůvek a brusinek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 97.5 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v nižším hrnci za stálého míchání je rozvaříme a necháme zcela vychladnout.
-
2
Borůvky potom opět přivedeme k varu, přimícháme k nim vodou opláchnuté brusinky, cukr a směs vaříme přibližně 20 až 30 minut do zhoustnutí.
-
3
Horkými povidly plníme teplé sklenice s patentním uzávěrem. Zavíčkujeme je, až když povidla vychladnou.