Kuřecí guláš s cizrnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 92 g
- Sodík 1757 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 1264.2 mg
- Vláknina 19110 mg
- Vitamín A 19110 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky, cizrnu slijeme a necháme okapat. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a zeleninu a restujeme asi 5 minut.
-
2
Maso ze stehen obereme od kosti a nakrájíme na kousky, přidáme k zelenině. Vmícháme cizrnu, zalijeme vývarem a zakryté pozvolna dusíme 30 minut na mírném ohni. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme malinovým octem a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.