Hruškový kompot s ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 7 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 457.1 mg
- Vláknina 15425 mg
- Vitamín A 15425 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťávu z obou konzerv slijeme do většího hrnce, ovoce pokrájíme na menší kousky, případně na plátky. Limetku vymačkáme, šťávu dáme do hrnce, kůru pokrájíme a taktéž přidáme do hrnce.
-
2
Do kastrolu přidáme kardamom a vaříme celý obsah pět minut těsně pod bodem varu.
-
3
Ovoce rozdělíme do misek, zalijeme teplým sirupem, posypeme nasekanými oříšky a ihned podáváme.