Quinoa se zeleninovým špízem
Suroviny
- 400 g Vývar zeleninový
- 250 g Quinoa
- 200 g Kukuřice
- 100 g Fazole
- 2 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 12 g
- Sodík 544 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 925.1 mg
- Vláknina 16070.2 mg
- Vitamín A 16070.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce dáme quinou s vývarem, ochutíme solí, pepřem a těsně pod bodem varu vaříme 10 minut.
-
2
Mezitím pokrájíme zeleninu, cibuli, cuketu, lilek na plátky, papriku na proužky.
-
3
Kousky zeleniny napícháme postupně na jehly, potřeme je olejem, posypeme tymiánem, solí a pepřem. Dáme do trouby a pečeme 10 minut na 180°C, aby zelenina změkla.
-
4
Do hrnce s quinoou nasypeme zrnka kukuřice a fazolky. Dochutíme případně kořením dle vlastní chuti a vaříme dalších pět minut.
-
5
Nakonec vmícháme petržel, rozdělíme na talíře a přiložíme zeleninové špízy. Ty ještě pokapeme octem a podáváme.