Quinoa se zeleninovým špízem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vývar zeleninový
  • 250 g Quinoa
  • 200 g Kukuřice
  • 100 g Fazole
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 925.1 mg
  • Vláknina 16070.2 mg
  • Vitamín A 16070.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme quinou s vývarem, ochutíme solí, pepřem a těsně pod bodem varu vaříme 10 minut.

  • 2

    Mezitím pokrájíme zeleninu, cibuli, cuketu, lilek na plátky, papriku na proužky.

  • 3

    Kousky zeleniny napícháme postupně na jehly, potřeme je olejem, posypeme tymiánem, solí a pepřem. Dáme do trouby a pečeme 10 minut na 180°C, aby zelenina změkla.

  • 4

    Do hrnce s quinoou nasypeme zrnka kukuřice a fazolky. Dochutíme případně kořením dle vlastní chuti a vaříme dalších pět minut.

  • 5

    Nakonec vmícháme petržel, rozdělíme na talíře a přiložíme zeleninové špízy. Ty ještě pokapeme octem a podáváme.

Komentáře k receptu