Medailonky z vepřového masa s borůvkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno červené
  • 1 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Kompot borůvkový
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 826.2 mg
  • Vláknina 1239.8 mg
  • Vitamín A 1239.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme alespoň 15 minut marinovat.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, plátky masa na něm prudce opečeme z obou stran a dáme v pánvi na stranu. Ve výpeku rozpustíme máslo, přilijeme vodu a červené víno, přidáme borůvkový džem, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme převařit. Pak omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve studené vodě, a za stálého míchání ještě necháme přejít varem.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo třeba smažené bramborové hranolky.

Komentáře k receptu